21 лютого 2023 року в Конференц-комплексі ДПУ відбулося урочисте вручення дипломів про вищу освіту здобувачам другого (магістерського) рівня Навчально-наукового інституту права.

«Випускні урочистості – це завжди одна із найбільш очікуваних та водночас хвилюючих подій року для навчального закладу. Особливо сьогодні, адже завершувати університет та розпочинати професійний шлях в часи таких змін – це виклик. Але будь-які виклики нам під силу, якщо долати їх у спільноті» – цими словами розпочала захід заступник директора інституту Навчально-наукового інституту права Дарія Вітюк.

Магістрів привітали: Олександр Маркушин – Ірпінський міський голова, Максим Дирдін – Народний депутат України IX скликання, постійний представник Верховної ради України у Конституційному Суді України, випускник університету, Василь Бородій – суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Артем Медведенко – заступник начальника Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, Іван Шемелинець – проректор з навчально-методичної роботи, Дмитро Венцковський – проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку, директор Навчально-наукового інституту права Василь Топчій.

В.о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський підкреслив: «Ми всі відчуваємо  велике хвилювання, тому що це перший випуск магістрів після воєнних подій 2022 року. Після 2014 у нас всіх підсилилося почуття патріотизму, ми визначилися у найважливіших пріоритетах – моральність, духовність, чесність, інтелектуальне зростання.   Ваш диплом – це перепустка у нове життя, де саме ці виміри будуть надважливими. У ваших силах відбудувати Україну, яка обов’язково інтегрується в європейський простір і буде сучасною державою. Гармонії вам у роботі та житті!»

Після цього Дмитро Миколайович вручив дипломи з відзнакою сімом випускникам, шестеро магістрів отримали почесні грамоти ректора.

З вітальним словом виступив голова Ірпінської міської ради: “Я  випускник цього університету – гордості нашого міста. Сьогодні ми переживаємо з вами історичну мить, що пов’язана з новітньою історією нашої країни і нашого міста. Весь світ об’єднався навколо України, навколо нашої перемоги. 190 держав світу долучилися до допомоги нашій державі. А Ірпінь став містом-героєм. Перед кожним з вас, фахівцями права, стає завдання – відбудувати місто і університет. Залишайтеся в Ірпені і працюйте на його процвітання».

Олександр Маркушин вручив від міської радив подарунки Дмитру Серебрянському і Василю Топчію – пам’ятні монети «ІRPIN HERO CITY. ІRPIN DESTROYED BUT UNCONQUERED».

Також Грамотами Ірпінської міської ради були нагороджені чотири  випускника-магістра.

До привітання випускників долучилися й маленькі вихованці дитячого садочка з міста Бучі «Кавунчик». Вони є давніми друзями навчального-наукового інституту права.

Дипломи загального зразка магістрам вручив очільник навчально-наукового інституту права Василь Топчій і на завершення церемонії він дав настанову своїм студентам: «З давніх-давен символами юриспруденції були і лишаються: вогонь, меч правосуддя, терези справедливості. Нехай вогонь ніколи не згасне в ваших серцях, меч правосуддя буде мірою вашої правоти!».