Сьогодні, 28 лютого, в Державному податковому університеті відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів магістрам навчально-наукового інституту права.

Попри війну, освічені, розумні та перспективні майбутні правники успішно завершили атестацію й отримали документи про вищу освіту.

В урочистому заході взяли участь в. о. ректора університету Дмитро Серебрянський, проректори, а також увесь науково-педагогічний склад інституту на чолі з директором Василем Топчієм.

За традицією до випускників, батьків і викладачів з вітальним словом звернувся в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, підкресливши, що перед дипломованими фахівцями постало надважливе завдання: сприяти розвитку та розбудові країни і міста.

«Шановні випускники! Ваш професійний шлях починається у непростих умовах — у час війни. Сьогодні ви отримуєте дипломи і починаєте новий етап свого життя. Розвивайтеся і удосконалюйтеся для того, щоб змінювати нашу країну, оскільки знання — потужна сила. У нас багато галузей, які потребують радикальних перетворень, і саме вам доведеться реформувати державу у цих складних умовах».

Також очільник університету висловив теплі  слова магістрам, побажавши нових здобутків, високих результатів і професійних успіхів.

Свято відвідали поважні гості, серед яких: Микола Точицький — заступник міністра закордонних справ України; Максим Дирдін — Народний депутат України ІХ скликання, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права, постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України, випускник навчально-наукового інституту права; Олександр Маркушин — Ірпінський міський голова, випускник навчально-наукового інституту права; Катерина  Чабан — директорка департаменту правового забезпечення Державної податкової служби України; Катерина Риженкова — директорка Департаменту трансфертного ціноутворення Державної податкової служби України; Артем Медведенко — заступник начальника Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань; Олексій Король — начальник Північного офісу Державної аудиторської служби України; Кирило Андреєв — полковник поліції, начальник управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції у Київській області; Вікторія Азарова – полковник поліції, начальниця управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Під час урочистостей чимало магістрів було відзначено, зокрема 17 випускників були нагороджені Грамотами Ірпінської міської ради за високі показники в навчанні, активну наукову та громадську діяльність. Відзнаки вручив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, який є випускником навчально-наукового інституту права.

Інститут пишається своїми традиціями. Одна з них — разом із документом про вищу освіту вручати випускникам-юристам Конституцію, як символ професійної свідомості, честі та відданості державі й закону.

Цьогорічні випускники, отримавши довгоочікувані дипломи, виголосили Клятву магістра, заспівали Гімн студентства — «Gaudeamus», а також щиро подякували викладачам університету за отримані знання.

Мистецькі вітання присутнім подарували творчі колективи, зокрема народний ансамбль барабанщиць культурно-мистецького центру «Сузір'я».

За доброю традицією нашого навчального закладу завершилися урочистості спільним виконанням Гімну Університету. 

На 735 день з моменту повномасштабного вторгнення російського агресора на нашу землю. кожен захід, кожне досягнення присвячується нашим захисникам, які титанічними зусиллями наближають перемогу країни, перемогу Свободи над деспотією.

Усі учасники урочистостей були єдиними в твердженні, що сьогоднішня подія стала можливою завдяки надзвичайній жертовності та патріотизму наших захисників, і всіх , хто підтримує нескорений фронт країни України.

Від початку повномасштабного вторгнення родина університету зазнала непоправних втрат серед викладачів та випускників різних років. Учасники заходу згадали випускників інституту у відеоряді пам’яті загиблих та вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав життя за Україну.

***

З давніх-давен символами юриспруденції були і лишаються: вогонь, меч правосуддя, терези справедливості. Дорогі магістри, нехай вогонь ніколи не згасає у ваших серцях. Меч правосуддя буде виміром вашої правоти. А компроміси з совістю зважуються на терезах справедливості.

Вітання вам, наші любі! Пишаємося кожним! Бажаємо наснаги, успіхів, мирного неба й великих досягнень у житті!

Більше фото — за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1iEcAuTwXqBFjKT4RWzdP6eyMVAciFBT-