Своїми спогадами про 24 лютого 2022 року ділиться Галина Леонідівна Чигрина – к.ю.н., професорка ДПУ, полковник податкової міліції.

Галина Леонідівна не покидала Ірпінь, університет, коли сюди увійшли окупаційні війська рф. А ще вона вела щоденник подій з 24 лютого по 9 квітня. Сторінка її щоденника за 24 лютого 2022 року розповідає про події цього дня: «24.02. – почалася війна! (Харків почали бомбити о 4.00, у Києві почали про це говорити в новинах по TV о 6.00.) Все було не так погано, здавалося, але ми ще не розуміли, що все так складно і надовго.

24 провела ще першу пару (дистанційно). Увійшла у систему не стільки для навчання, стільки для спілкування. Але діти, як не дивно, почали писати, що будемо вчитися, а не просто спілкуватися. Обговорили злочини, передбачені статтею 219 КК України (Доведення до банкрутства). Актуально!

Необхідно було всю країну об’єднати. Але жахливо, що шляхом війни!

На V пару (14.45) на зв’язок, звичайно, вже не виходили. В університеті всі почали говорити про евакуацію жінок і дітей».

Такі короткі щоденні записи дають уявлення про повну картину подій в Ірпені, на території університету. Галина Леонідівна жила на своїй квартирі поруч з ДПУ, на Садовій, 86. Там було укриття, воно було й на території університету. Під її опікою опинилися літні люди, які не змогли виїхати і які шукали прихисток в укриттях вишу.

Згуртувати людей, заспокоїти, нагадати про своєчасний прийом ліків, нагодувати, підбадьорити стало її повсякденним обов'язком. Зібралася команда співробітників університету, які взяли на себе відповідальність за людей – Михайло Мацелик, Сергій Шевченко, Олена Шакірова, і, звичайно, Галина Чигрина. 
 .