Вперше цей день відзначався в більш ніж 50 країнах світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році, за підтримки Генеральної асамблеї ООН, Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.

 «Творчість дозволяє собі багато помилятися, але мистецтво знає, які з цих помилок слід зберегти» - сказав Скотт Адамс – американський художник та автор коміксів. Без творчості та інновацій життя втрачає таке необхідне оновлення. Кожен момент часу, як і кожна в нашому світі людина, - унікальний. Унікальні завдання легше і ефективніше вирішувати за допомогою унікальних підходів, а вони можуть бути результатом лише природного творчого процесу.

Як показує практика і численні дослідження (наприклад, проведене доктором Кім, професором творчості та інновацій в коледжі Вільяма і Мері, в 2017 році на тему кризи творчості), суспільство починає програвати, коли робить ставку на закріплення вже відомих знань за рахунок розвитку творчого потенціалу. І це стосується в першу чергу системи освіти.

«Вкрай важливо, щоб ми використовували творчість у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося. Традиційне мислення більше не спрацьовує », - з приводу даної резолюції, сказала посол І. Ронда Кінг, постійний представник при Організації Об’єднаних Націй з Сент-Вінсента і Гренадін.

Молодь – рушій прогресу, генератор інноваційних ідей та змін, творці і реформатори!  Пропонуємо почати день з мозкового штурму. Сядьте і подумайте про всі речі, які ви робите протягом дня і про те, як ви можете змінити їх на краще. Протягом усього дня записуйте свої думки та ідеї в блокнот. Всесвітній день творчості та інновацій може стати днем, коли ви поставите своє життя на абсолютно новий шлях!  

 Давайте використовувати Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити наш власний потенціал  для створення нових ідей, нових рішень, нових дій та нових результатів.