Науково-педагогічний колектив Державного податкового університету вдруге відзначив День Єднання, зібравшись на площі перед корпусом С.

Ідея Дня Єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Відповідно, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем Єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців 14 лютого: «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність».

16 лютого дата, що консолідувала українське суспільство, зміцнила його стійкість в умовах зростання воєнної загрози.
 

Воєнне вторгнення на територію України відбулося. Викладачі ДПУ на власні очі бачили жахіття війни в Ірпені, на території університету. Вони мужньо витримали і гідно пережили обстріли, окупацію. А зараз докладають сили, щоб відбудувати і повернути університет до звичного, студентсько-гамірного життя.

 

Країна-агресор намагається завоювати наші землі, руйнуючи міста і села. Вже рік Збройні Сили України мужньо боронять свою державу, дають гідну відсіч ворогові. Ворог не врахував один фактор – українська держава стоїть і вистоїть через те, що українці зараз єдині, як ніколи!

Про це сказав ректор університету Дмитро Серебрянський у своїй промові. Він зазначив, що Державний Прапор України, з яким університетська громада сьогодні відзначала свято, буде відправлений на Східний фронт воїнам ЗСУ, як подарунок від усього науково-педагогічного колективу. Прапор буде доставлений разом з другим автомобілем, який ДПУ передає в подарунок воїнам.