11 січня відзначається Всесвітній день «дякую» – свято, що було започатковане за ініціативи миротворчих спільнот. Щодня люди вимовляють слово «дякую» мільйони разів, але чи замислюються вони про те, як це слово з’явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужну енергетику має?

Всесвітній день «дякую» покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО та ООН.

Вперше вислів «дякую» зафіксували у словнику-розмовнику, виданому в Парижі у 1586 р. Міжнародний день «дякую» у багатьох країнах святкують із великим розмахом, проводячи ярмарки, влаштовуючи освітні акції, конкурси й безліч інших розважальних заходів.

«Дякую» – одне з найбільш уживаних слів у міжнародній лексиці. Воно вказане в усіх туристичних розмовниках.

Отже долучайтеся до хороших манер, діліться душевним теплом з оточуючими.

У кожного з нас з’являється можливість подякувати тим, хто поруч, колегам, викладачам, співробітникам,  яким  колись забули  сказати це тепле слово.

Та розпочніть з родини, подякуйте тим, хто щоденно піклується про вас, хто робить ваш ранок запашним,  смачним, добрим. Зайвий раз зателефонуйте батькам, скажіть їм те, про що не встигли сказати, про те, що можливо, соромились сказати, про що не встигли сказати вчора. Одним словом,не соромтесь сьогодні говорити усім  «ДЯКУЮ!»

А усією  дружною українською родиною ми разом доземно вклонимося і скажемо «Дякую» нашим героїчним  Збройним Силам, всім українським  воїнам, що боронять нашу святу землю від російської орди.

Дякуємо вам, наші рідні!