Темою заходу було "Let's Demystify Europe! Understanding the Aims and Values of the EU / Демістифікуймо Європу! Розуміння цілей і цінностей ЄС", що відобразилося у широкому спектрі питань, що були підняті. ДПУ представила Волошина Олександра, яка своїм питанням відкрила інтерактивну сесію, Київську школу економіки презентував Владиcлав Фарапонов, а Балтійську міжнародну академію – Поліна Віноградова. Студенти звернулися до віце-президенту Європарламенту із запитаннями, що стосувалися різних аспектів роботи Європарламенту, підтримки ЄС для України в умовах воєнного стану, санкцій щодо рф, конфіскації російських активів, а також інших важливих питань, таких як цифровізація та подолання глобальних проблем сучасності, які стоять перед Європою. У завершенні свого виступу пан Ангел висловив позитивний погляд на майбутнє України, зазначивши, що бачить її як майбутнього члена Європейського Союзу, і побажав усім учасникам успіхів.

Захід організовано у співпраці з проректором з наукової роботи, Олександрою Смірновою, міжнародним відділом, доцентом кафедри управлінського обліку та бізнес-аналітики, Надією Новицькою та Кларою Морару, директоркою мовної школи Languages.lu

Ця захоплююча подія стала частиною проєкту Еразмус плюс «Strengthening the European Identity and Civic Engament through Social & Digital Educational Activities» / «Зміцнення європейської ідентичності та громадянської активності через соціальні та цифрові освітні заходи», що реалізується Group Moraru sàrl.

Висловлюємо щиру вдячність пані Кларі Морару за організацію та модерацію цього заходу, віце-президенту Марку Ангелю за пізнавальну та надихаючу зустріч для наших студентів, а також Дмитру Яровому з Київської школи економіки та Жанні Черноштаній з Балтійської міжнародної академії, які підтримали ініціативу.

Ми сподіваємось на подальшу співпрацю та поширення знань про Європейський Союз та його цінності серед молодого покоління!