В рамках заходів присвячених Дню науки на кафедрі економіки, підприємництва та економічної безпеки відбувся науковий семінар «Нобелевські лауреати та їх знакові праці».

До участі у заході долучилися керівництво Навчально-наукового інститутут економічної безпеки та митної справи ННІ економічної безпеки та митної справи, науково-педагогічний колектив кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки та аспіранти освітньо-наукової програми «Економіка» (спеціальність 051 «Економіка»).

Під час наукового семінару аспірантами кафедри були презентовані доповіді про найбільш вагомі наукові дослідження проведені відомими діячами науки, нобелевськими лауреатами в галузі економіки, зокрема Елінор Остром, американської економістки, авторки праці "Керування спільним. Еволюція інституцій колективної дії"; Вільямса Нордхауса, американського економіста, засновника сучасної екологічної економки; Томаса Кромбі Шеллінга, американського економіста, автора книги «Стратегія конфлікту» та Деніела Канемана, американо-ізраїльського психолога, співзасновника одного з напрямків поведінкової економіки.

Особливо цікавими були доповіді аспірантів другого та третього років навчання - Володимира Плахотнюка та Марини Сокур, які проаналізували праці нобелівських лауреатів, дотичні до їх власних наукових досліджень. Саме ці доповіді викликали інтерес серед аудиторії та жваво обговорювались на науковому семінарі.

Дякуємо учасникам семінару та запрошуємо долучатися до інших науково-комунікативних заходів кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки!