28 лютого 2023 року у стінах Головного управління ДПС міста Києва відбулася зустріч податківців зі студентами Державного податкового університету, які навчаються за дуальною формою здобуття освіти. 

У заході взяли участь в.о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Микита Ніконов, в.о. завідувача кафедри фіскального адміністрування ДПУ Ольга Іванишина, професор кафедри фіскального адміністрування ДПУ Костянтин Швабій та фахівці столичної податкової, які стануть менторами для майбутніх спеціалістів. 

Особливість дуальної освіти полягає у тому, що студенти одночасно працюватимуть у податковій службі та навчатимуться. Таке поєднання теорії та практики допоможе швидше адаптуватися до робочих буднів та отримати можливість працевлаштування в органах податкової служби. 

«Вже вчетверте на базі столичної податкової реалізується проєкт «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС». Дуальна форма навчання відповідає інтересам усіх учасників цього процесу та має низку переваг як для столичної податкової, так і для студентів (майбутніх працівників), адже вона допомагає подолати розрив між теорією і практикою та підвищує якість підготовки висококваліфікованих кадрів», – зазначив Микита Ніконов. 

Під час зустрічі учасники окреслили подальші перспективи набуття практичного досвіду й необхідних навичок студентами, а ментори поділилися своїм досвідом наставництва та розповіли про головні аспекти роботи підрозділів, які вони представляють. 

Податківці також зазначили, що ДПС активно залучає до роботи у своїх лавах молодих кадрів – студентів, які вже брали участь у програмі дуальної освіти, і наразі вони успішно працюють у податковій міста Києва.