Весняна дебатна школа – захід, організований факультетом міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету та Ужгородським дебатним клубом спільно з Львівським дебатним об’єднанням. Метою заходу є розвиток критичного мислення, ораторські здібності та вміння знаходити діалог серед молоді, об’єднуючи її навколо ідей та цінностей дебатів.

Під час навчання учасники розглянули особливості британського парламентського формату дебатування, особливістю якого є як те, що учаснику не відома ні тема, на яку йому доведеться дебатувати, ні позиція, яку потрібно буде відстоювати. Дебатер дізнається резолюцію та власну позицію лише за 15 хвилин перед виступом. Такий підхід дозволяє у найкоротші терміни знаходити «правильні слова» та аргументи на користь будь-якої позиції, а сам виступ триває лише 5 хвилин. Дебати дають унікальні можливості та знання, які учасники заходу навряд чи зможуть отримати в іншому місці.

За 2 дні події було проведено 5 тренінгів та зіграно 5 дебатів на різні теми. На тренінгах значна увага приділялася тому як перестати боятися публічних виступів, вмінням знаходити аргументи на підтвердження своєї позиції, побудові логічно структурованої промови та виявленню логічних помилок в опонентів.

Крім цього, на завершення заходу, було проведено фінальний дебатний раунд, де суддівська колегія разом з організаторами обрали найкращих дебатерів школи, яких було нагороджено спеціальними сертифікатами з відзнаками, серед кращих і наші магістранти Бобровник Вікторія, Заяць Діана, Нізельська Марія, Морозова Ірина, Городнича Катерина.